Plastic Health Coalition

Plastic Health Coalition is een nieuw spannend initiatief van Plastic Soup Foundation, een nationaal bekende stichting die zich inzet tegen de plastic soep.  Het doel was om een nieuw platform te lanceren, genaamd de Plastic Health Coalition, waarbij er wordt aangespoord om op “plastic dieet” te gaan, doordat plastic ook voor de gezondheid van mensen een beschadigend effect heeft.

Uiteraard was dit voor ons een uitdagend project, maar uiteindelijk hebben we een zeer unieke webapplicatie ontwikkeld, die onderdeel is van een nieuwe website.

Ultieme Plastic Dieet Webapplicatie

  • Als gebruiker kun je binnen de webapplicatie door middel van een taartdiagram filteren op categorieën, waar over het algemeen veel gebruik wordt gemaakt van plastic.
  • Per categorie kun je vervolgens de gewenste tips selecteren die jij in je leven wilt doorvoeren. Alle tips vormen vervolgens “het dieet”.
  • Je kunt tijdens het opslaan van deze tips jezelf registreren en vervolgens inloggen om verder te gaan met het plastic dieet en het dieet af te ronden.
  • De admin krijgt alle aanmeldingen in de backend binnen en kan alle statistieken wat betreft de aanmeldingen, het geselecteerde dieet etc. inzien.

Het resultaat is een plastic health platform om heel Nederland bewust te maken van de gevaren van plastic en hun leven te veranderen wat betreft plastic gebruik.